Hlavní obsah

Policie měla potyčku s kandidátkou zelených

– PRAHA
Novinky, ČTK, apb, de

Na antifašistické demonstraci na Palackého náměstí byla podle svědků zbita policií Kateřina Jacques, kandidátka Strany zelených pro sněmovní volby a vrchní ředitelka sekce lidských práv a rovných příležitostí Úřadu vlády ČR. Policie se vyjádřila, že narušovala klidný průběh demonstrace a při předvedení kladla odpor.

Článek

Kateřina Jacques podle policie narušovala řádný průběh demonstrace, na což byla několikrát příslušníky upozorněna. "Po neuposlechnutí byla zadržena a při transportu na policejní stanici do Vyšehradské ulice kladla odpor," řekl Novinkám Ladislav Bernášek, mluvčí pražské policie.

Strana zelených však viděla celou situaci jinak. "Když k ní přistoupil policista, který nebyl označen služebním číslem a strčil do ní, požádala ho, aby se jí nedotýkal. Ten ji narazil na zeď, povalil na zem a nasadil jí pouta. Poté ji vstrčil do policejního vozu a odvezl pryč," uvedla mluvčí SZ Eva Rolečková. Policista údajně bil kandidátku zelených v automobilu a potom i na služebně. "Podle našich informací byla převezena k ošetření na chirurgii do nemocnice na Karlově náměstí," dodala Rolečková.

Strana zelených bude požadovat vysvětlení od policie i od ministra vnitra Františka Bublana.

Reklama

Související témata:

Související články

Anarchisté a neonacisté si šli po krku

První květnový den je tradiční i pro extrémisty, kteří na sebe chtějí upozornit. Jinak tomu není ani letos, v Praze se dopoledne sešlo asi 400 anarchistů,...

Výběr článků

Načítám