Hlavní obsah

Policejní šéf Husák je ve vážném stavu v nemocnici

Aktualizováno

Šéf liberecké krajské policie Vladislav Husák je ve vážném stavu v nemocnici. Informovala o tom v pátek dopoledne Česká televize. Policejní prezident Jan Švejdar to potvrdil s tím, že Husákův stav je stabilizovaný.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vladislav Husák

Článek

Husák byl podle ČT hospitalizován a je vážném stavu.

Podle informací Novinek se Husákovi udělalo zle na chatě v Kořenově. Do nemocnice ho transportoval vrtulník.

Policejní prezident Jan Švejdar na Twitteru uvedl, že jeho stav je stabilizovaný. „Podle informací, které mám k dispozici je stav Vladislava Husáka stabilizovaný a věřím, že bude brzy v pořádku,” uvedl Švejdar.

Padají další hlavy. Teplický mejdan smetl i libereckého policejního šéfa Husáka

Domácí

Mluvčí liberecké záchranné služby Michael Georgiev Právu potvrdil, že záchranáři v pátek dopoledne zasahovali v Kořenově v Jizerských u zhruba padesátiletého pacienta (Husákovi je 55 let), který měl interní onemocnění.

„Na místě jsme pacienta stabilizovali a transportovali leteckou záchrannou službou do liberecké nemocnice k dalšímu ošetření a vyšetření,“ řekl Právu Georgiev s tím, že pacient byl při vědomí a s posádkou komunikoval.

Husák je zatím stále libereckým krajským policejním ředitelem. Odvolán a převelen má být k 1. únoru. Podle Jany Světlé, vedoucí tiskového oddělení krajského ředitelství policie v Liberci, ale v těchto dnech čerpal dovolenou, o níž požádal policejního prezidenta. „Jinak víc to komentovat nechceme, ani nemůžeme, protože k tomu nejsme oprávněni, ani žádné informace nemáme,“ odpověděla na dotaz Práva Světlá.

Hospitalizaci Vladislava Husáka nechtěla komentovat ani liberecká nemocnice. „Informace o konkrétních pacientech nezveřejňujeme,“ odmítl vyjádření mluvčí nemocnice Václav Řičář.

Husáka přesunou na „trestnou lavici“, útvar vzdělávání

Domácí

Končící ředitel liberecké krajské policie podal ve středu podle předchozí domluvy s policejním prezidentem Janem Švejdarem písemně rezignaci na ředitelskou funkci kvůli své účasti na sobotní oslavě narozenin někdejšího vlivného člena ČSSD Petra Bendy v jeho teplickém hotelu Prince de Ligne. Od února by měl nastoupit na útvar policejního vzdělávání.

Husák tvrdil, že měl prý v hotelu domluvené jednání s Milanem Hniličkou a Jiřím Šlégrem o činnosti sportovní unie. O pracovní schůzce mluvili i další účastníci setkání, které bylo ve skutečnosti Bendovou narozeninovou oslavou. Akce tohoto druhu jsou přitom zakázané vládními opatřeními v rámci boje proti šíření koronaviru.

Husákovi po mejdanu u Bendy hrozí, že u policie skončí úplně

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám