Hlavní obsah

Pokud se mi kandidát na ministra přizná, že je pedofil, diskrétně informuji premiéra, glosoval Zeman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman ve středu odlehčil téma jmenování nového kabinetu bonmotem o schůzkách, které plánuje s kandidáty na ministry. Pokud by se ukázalo, že některý z nominovaných je pedofil, informoval by o tom prý premiéra. Zeman tak navázal na diskusi o výhradách k budoucím ministrům.

Kdyby byl nějaký ministr pedofil, nahlásil bych to premiérovi, vtipkoval ZemanVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

Zeman se ve středu vrátil k podmínkám pro jmenování koaličního kabinetu ČSSD, ANO a lidovců.

„Již několikrát zmiňovanou podmínkou je, že bude v prvním čtení v Poslanecké sněmovně schválen návrh služebního zákona,“ uvedl Zeman s tím, že to akceptuje ČSSD i Babišovo ANO. „Ani z KDU-ČSL jsem neslyšel žádné námitky,“ dodal.

Prezident odlehčeně glosoval i diskusi, která se rozvířila po zveřejnění výhrad, jež má k některým kandidátům na ministry.

„Pokud se některý z kandidátů při soukromém rozhovoru se mnou přizná, že je pedofil, budu diskrétně informovat ministerského předsedu, že by možná bylo dobré najít jiný glóbus. Ale berte to jako obvyklý bonmot. Já opravdu nepředpokládám, že někdo z kandidátů je pedofil,“ vrátil se Zeman k židovské anekdotě, kterou zmínil minulý týden před schůzkou s Bohuslavem Sobotkou.

Zemanem citovaná anekdota s globusem
Pan Kohn přichází do cestovní kanceláře a tam je obrovský globus. A na tomto globu pracovník cestovní kanceláře nabízí panu Kohnovi různé destinace. A pan Kohn říká: Ne, ne, ne, tady je AIDS. U druhé destinace říká: Ne, tady je finanční krize, u třetí: Tady je vysoká kriminalita, u čtvrté: Tady je občanská válka, a tak to pokračuje dál a dál. A v závěru té anekdoty pan Kohn říká vedoucímu cestovní kanceláře: Nemáte jiný globus?

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám