Hlavní obsah

Podpoříš Topola a nežiješ, hrozí Wolfovi anonym

Novinky, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

„Zvedni ruku pro Topola a nežiješ, parchante“. Takovou anonymní výhrůžku dostal před hlasováním o nedůvěře vládě Mirka Topolánka (ODS) do schránky poslanec Petr Wolf. Ten v červnu vystoupil napřed z poslaneckého klubu ČSSD, pak i ze strany.

Foto: Právo

Anonymní výhrůžný dopis

Článek

Anonymní výhrůžný dopis našla v pondělí, tedy dva dny před rozhodováním o osudu vlády, ve schránce Wolfova ostravského bytu jeho manželka Hana. Nafotila jej a zaslala svému manželovi.

„I to je realita života poslance Wolfa. Tomu já říkám mafiánské metody, aniž bych někoho osočoval,“ řekl k tomu včera Právu Wolf. Podal kvůli tomu trestní oznámení. „Doufám, že jej policie tradičně již neodloží,“ sdělil poslanec.

Poslanec Petr Wolffoto: ČTK

Jeho hlas je přitom důležitý při dnešním hlasování o nedůvěře vládě. Wolf včera nechtěl říct, jak bude hlasovat. Poznamenal pouze, že se rozhodne například na základě rozpravy ve Sněmovně před samotným vypuknutím rozhodování o osudu kabinetu.

„Vliv to na mě nemá, je to hlavně nepříjemné,“ řekl pak Wolf na dotaz Práva, zda na něj může při rozhodování nějak zapůsobit výhrůžný anonym.

Kolem Wolfa bylo rušno již v letošním červenci. Tehdy mu zloději ukradli z jeho ostravské poslanecké kanceláře notebook. Wolf tehdy uvedl, že nepochybuje, že lupiči pracovali na politickou objednávku. Policie případ koncem září odložila, pachatele nedopadla. O tom, že dostává výhrůžky, poslanec hovořil i před svým odchodem z ČSSD.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám