Hlavní obsah

Pod rozpočtem už nechybí žádný podpis

Právo, luk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pod zákonem o státním rozpočtu na příští rok už nechybí žádný podpis. Po předsedovi Sněmovny Miloslavu Vlčkovi (ČSSD) a prezidentu Václavu Klausovi se v pondělí ráno připojil vicepremiér Jan Kohout. Zastoupil tak předsedu vlády Jana Fischera, který je na horách.

Článek

Kohoutův podpis Právu potvrdil mluvčí kabinetu Roman Prorok. Rozpočet by přitom platil i bez signování premiérem či jeho zástupcem.

Prezident v nedělní Partii televize Prima zopakoval své výhrady, přesto dokument v přímém přenosu podepsal. Již v rozhovoru pro středeční Právo uvedl, že nemá důvod jej vetovat a způsobit tak rozpočtové provizorium. [celá zpráva]

Zákon posílali nadvakrát

Závěrečné formality se přitom neobešly bez drobných technických komplikací. Úředníci totiž předložili Klausovi průvodní dopis s překlepem - místo slova „opatření“ se v textu objevil překlep „opratření“. Toho si podle informací Práva prezident povšiml, a tak musel být text upraven.

Příjmy rozpočtu by měly být příští rok 1,022 biliónu korun a výdaje 1,185 biliónu. Schodek se tak vyšplhal na rekordních 163 miliard korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám