Hlavní obsah

Pod Pecinou nevydržel, a tak bude Zajíček dělat náměstka Kovářové

– Praha
Novinky, jas

Novým náměstkem ministryně spravedlnosti Daniely Kovářové bude od počátku prosince Zdeněk Zajíček. Ten dříve působil jako náměstek ministra vnitra, ale poté, co mu ministr Martin Pecina omezil některé pravomoci, na svou funkci rezignoval. Zajíček měl na ministerstvu vnitra na starosti elektronizaci veřejné správy. Informovala o tom mluvčí ministryně Jitka Zinke.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdeněk Zajíček

Článek

Na resortu spravedlnosti bude mít Zajíček podobně jako na ministerstvu vnitra na starost elektronické systémy, zejména problematiku datových schránek.

„Zadání pro pana náměstka je jednoznačné: požaduji po něm, aby do měsíce provedl analýzu situace v oblasti datových schránek v justici. Jeho úkolem bude vyprofilovat hlavní problémy vznikající v souvislosti se zavedením datových schránek. Očekávám, že v návaznosti na závěry vzešlé z analýzy vypracuje návrh opatření a případných legislativních změn,“ uvedla ministryně.

V souvislosti se Zajíčkovým odchodem z resortu vnitra vyzývala ODS ministra Pecinu k rezignaci a obviňovala jej, že pracuje pod taktovkou ČSSD, která jej do kabinetu premiéra Jana Fischera nominovala.

Kovářová nedávno učinila v resortu několik personálních změn. Náměstka pro ekonomiku Pavla Kasíka nahradil Jaroslav Gacka. Již před tím ministerstvo pustil František Korbel odpovědný za legislativu.

Reklama

Související články

Pecina už má náhradu za náměstka Zajíčka

Ministr vnitra Martin Pecina už má náhradu za náměstka Zdeňka Zajíčka, který na funkci rezignoval kvůli omezení svých pravomocí na ministerstvu. Jeho nástupcem...

Výběr článků

Načítám