Hlavní obsah

Počasí se pokazí. Teploty spadnou o 15 stupňů

Z jara zpátky do zimy. Tak bude vypadat počasí v tomto týdnu. Do Česka se dostane původem arktický vzduch, který vrátí počasí zimní charakter – ranní mráz, náledí a sněhové přeháňky, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová. Během týdne se ochladí až o 15 stupňů Celsia.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 28.3. 2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

V pondělí se díky teplému západnímu proudění teploty vyšplhají až k 21 °C.  Možná se tak budou přepisovat teplotní rekordy. Ten z pražského Klementina je z roku 1986, tehdy tam naměřili 20,6 °C.

Zpočátku dne bude jasno nebo skoro jasno. Odpoledne začne přibývat oblačnosti. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 19 a 21 °C.

V úterý už bude oblačnosti o poznání více. Bude oblačno až zataženo, pouze místy přechodně polojasno. Zejména na severu území musíme během dne místy počítat s přeháňkami. Ale srážkové úhrny zůstanou nízké. Teplotní rozhraní přinese velké teplotní rozdíly. Odpolední teploty se budou pohybovat od 10 °C na Liberecku po 18 °C v Jihomoravském kraji.

Oblačno až zataženo předpovídají meteorologové na středu. Místy bude pršet nebo se objeví dešťové přeháňky, na vrcholcích hor budou srážky smíšené nebo sněhové. Ranní teploty budou klesat na 6 až 2 °C. Denní teploty vystoupí na 9 až 13 °C, na jihovýchodě bude až kolem 15 °C.

Ve čtvrtek bude zataženo, místy déšť nebo přeháňky, na horách, během dne postupně od vyšších poloh srážky sněhové. Ranní teploty budou klesat na 5 až 1 °C. Denní teploty vystoupí na 5 až 9 °C.

V pátek bude zataženo s deštěm, od středních poloh sněžení. Ranní teploty budou klesat na 1 až –3 °C. Denní teploty vystoupí na 3 až 7 °C.

Chladný bude víkend, v sobotu bude navíc pocitovou teplotu snižovat vítr. V sobotu bude oblačno až zataženo, místy sněhové přeháňky, v nížinách i smíšené. Ranní teploty budou klesat na 0 až –4 °C. Denní teploty vystoupí na 1 až 5 °C.

V neděli bude oblačno, zpočátku dne místy sněhové přeháňky, v nížinách i srážky smíšené. Jen přechodně polojasno. Ranní teploty budou klesat na 0 až –4 °C. Denní teploty vystoupí na 1 až 5 °C.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Reklama

Výběr článků

Načítám