Hlavní obsah

Počasí o víkendu bude přát lyžařům, sníh se udrží i v nížinách

Novinky, jas

Po teplém úvodu ledna se v následujících dnech dočkáme nízkých teplot a dalšího sněhu, který se bude držet i v nížinách. Na horách by mohlo do neděle napadnout až 25 centimetrů sněhu, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

"Za poklesem teplot je studené proudění od severu doprovázené proměnlivou velkou oblačností s občasným sněžením či přeháňkami," uvedla Honsová.

V pátek by se teploty měly dostat na minus tři až jeden stupeň. Řidiči by se mít na pozoru před náledím, v horských oblastech budou komplikovat dopravu zmrazky.

Oblačné počasí s ojedinělým sněžením bude pokračovat i v sobotu, kdy by mohly ráno teploty klesat až k -12 stupňům, nejčastěji se však budou pohybovat mezi minus čtyřmi a minus osmi stupni. Denní maxima setrvají na minus pěti a minus jedním stupněm.

Podobně chladná oblačná by měla být i neděle, ráno však bude ještě chladnější a teploty budou klesat k intervalu minus pěti a minus devíti stupňů. Ojediněle mohou klesat i k -13 stupňům.

Mrazivý by měl být i počátek příštího týdne. I nadále by mělo pokračovat oblačné počasí s občasným sněžením či přeháňkami, přičemž teploty by po celý den měly zůstávat pod bodem mrazu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám