Hlavní obsah

Po zakaboněném víkendu přijde babí léto

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Po chladném pracovním týdnu se na víkend mírně oteplí, zato obloha bude zatažená a mohou se objevit i přeháňky. Po neděli by se ale měla obloha opět vyjasnit a teploty se ještě trochu zvýší. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Studené severní proudění ve čtvrtek podle meteoroložky skončí a už od pátku by měl do Česka přijít teplejší vzduch. V odpoledních maximech naměříme 10 až 14 stupňů Celsia, ráno 1 až –3 stupně. Ráno se ojediněle mohou vyskytnout mlhy nebo nízká oblačnost, v pozdějších hodinách může od západu přibývat oblačnosti.

Tu způsobí brázda nízkého tlaku vzduchu. Jejím vlivem bude v sobotu nad českou částí republiky oblačno až zataženo, na Moravě a ve Slezsku ještě vydrží polojasno či skoro jasno. Odpolední maxima se budou pohybovat mezi 11 a 15 stupni, ráno naměříme v Čechách 3 až 1 stupeň, na Moravě a ve Slezsku 0 až –2 stupně.

V neděli bude oblačno nad celým územím republiky, vyskytnout se navíc mohou také slabé přeháňky. Odpoledne naměříme 11 až 15 stupňů, ráno 7 až 3 stupně.

Počátkem příštího týdne se obnoví oblast vysokého tlaku vzduchu, díky které by mělo být počasí od pondělí slunečné s příjemnými teplotami. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 6 a 1 stupněm, odpoledne naměříme v pondělí 12 až 16 stupňů, poté 14 až 18 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám