Hlavní obsah

Po víkendu se mírně ochladí, náledí se bude tvořit dál

– Praha

První polovina příštího týdne bude o něco chladnější než končící víkend. Přes den budou nicméně teploty vystupovat mírně nad nulu, v noci se opět bude tvořit náledí. Především na horách se objeví sněžení, z poloh nad 500 metrů nad mořem se postupně sněhové srážky stáhnou do míst nad 700 metrů nad mořem, očekávají meteorologové.

Článek

Nejvyšší denní teploty se budou většinou pohybovat kolem dvou stupňů Celsia. Zatímco přes den tak bude sníh dále odtávat, v noci budou kvůli poklesu teplot pod nulu roztáté zbytky namrzat. Námraza bude rizikem zejména v noci na úterý, kdy teplota klesne na jeden až minus tři stupně Celsia, při vyjasnění v Čechách až k minus pěti stupňům.

Kluzké stále na některých místech zůstávají jen zvolna odtávající ledové plotny. Pády na namrzlých chodnících a nehody na mnoha místech Česka způsobila ledovka a náledí hlavně v noci ze čtvrtka na pátek.

Praha zavírá protipovodňová vrata

Kvůli odtávání sněhu se připravuje na velkou vodu Praha. Podle informací z operačního integrovaného střediska budou uzavřena protipovodňová vrata na Čertovce. Současně jsou uzavřeny náplavky od Výtoně po nábřeží Ludvíka Svobody a od Loděnic po Palackého most na druhém břehu Vltavy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám