Hlavní obsah

Po tropickém pátku se na víkend ochladí o více než deset stupňů

Zatímco v závěru pracovního týdne má v Česku většinou panovat tropické vedro, na víkend hlásí meteorologové razantní ochlazení, a to o více než deset stupňů. Chladnější počasí vydrží i v neděli a v pondělí, od úterý se začne opět oteplovat a v polovině příštího týdne se mají tropy vrátit.

Článek

Během čtvrtka by mělo panovat slunečné počasí, jen na severu Moravy se čekají dozvuky bouřlivého počasí, které ve středu řádilo na mnoha místech celé republiky. Jinak má být na obloze převážně polojasno s teplotami mezi 25 a 29 stupni.

V pátek bude zpočátku ještě polojasno, teploty vystoupí na 28 až 32 stupňů. Odpoledne ale začne od západu oblačnosti opět přibývat a vyskytnou se první srážky. Ty mohou být v bouřkách i přívalové, vyloučeno není ani krupobití, a to zejména na jihu území.

Zatažená obloha bude provázet i začátek víkendu. V sobotu bude panovat deštivé počasí, ojediněle se vyskytne i krupobití a teploty v porovnání s předchozím dnem dramaticky poklesnou, a to hlavně na západě území. Nejvyšší odpolední hodnoty se budou pohybovat pouze mezi 13 až 19 stupni, ovšem na jihovýchodě by mohly ještě vyšplhat až na 27 stupňů.

Podobné počasí přinese i neděle, teploty opět zůstanou v rozmezí 17 až 21 stupňů. Odpoledne se už začne zatažená obloha protrhávat.

Méně mraků na obloze slibuje pondělí, teploty ale ještě zůstanou mezi 18 až 22 stupni. Na letních 25 stupňů by mohly teploměry vystoupit v úterý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám