Hlavní obsah

Po teplém víkendu přijde horké pondělí. Pak se prudce ochladí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proměnlivé počasí posledních dní bude pokračovat i s blížícím se víkendem. Teploty budou kolísat, ale většinou se budou držet na příjemných letních hodnotách. To se má ale příští týden razantně změnit, řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

V neděli a v pondělí využijte počasí a běžte k vodě, čeká se prudké ochlazení. Ilustrační foto

Článek

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno beze srážek, odpolední maxima se ale budou pohybovat nejvýše v rozmezí 20 až 24 stupňů.

Teplé jižní proudění bude území ČR ovlivňovat v pátek, teploty se zvednou na 24 až 28 stupňů. Přes den bude polojasno, ale večer začne oblačnosti přibývat, objeví se přeháňky a vyloučené nejsou ani bouřky, i když nemají být příliš intenzivní.

V sobotu se mírně ochladí, v Čechách dosáhnou nejvyšší odpolední teploty 22 až 26 stupňů, na Moravě a ve Slezsku až 28. Zpočátku se očekává oblačno až polojasno, mraků bude postupně ubývat.

Neděle bude na koupání. Na obloze bude panovat jasno, maximálně polojasno. Teploty odpoledne vystoupí na 26 až 30 stupňů.

Příliv teplého vzduchu vyvrcholí v pondělí, kdy se očekává tropický den, odpolední maxima vyskočí na 29 až 33 stupňů. Bude opět jasno až polojasno. K večeru ale začne přicházet studená fronta, po které bude následovat výrazné ochlazení.

Teploty v příštím deštivém týdnu se budou pohybovat mezi 18 až 22 °C a zatím to vypadá, že se to nezmění minimálně do pátku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám