Hlavní obsah

Po extrémním září se teploty uklidní, ale sucho bude dál

Po extrémním září nebude následovat podobně výjimečný říjen. Teploty mají být průměrné a srážek také nebude příliš.

Foto: Toby Melville, Reuters

Ilustrační foto

Článek

V neděli bude většinou jasno a nejvyšší denní teploty budou příjemné, asi 14 až 18 °C. Pondělí přinese jasné až polojasné počasí, ojediněle mlhy, a teploty v Čechách 11 až 15 °C, na Moravě a ve Slezsku 14 až 18 °C.

Oblačno a ojedinělé přeháňky se čekají v úterý, denní teploty klesnou na 9 až 13 °C, na Moravě a ve Slezsku místy až 16 °C. Podobně bude také ve středu. Ve čtvrtek má být spíše jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy, s denními teplotami 13 až 17 °C a na víkend se očekává zpočátku jasno až polojasno, ale v dalších dnech přibývání oblačnosti a místy déšť nebo přeháňky. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Od 1. do 28. října 2018 bude celkově průměrné teplo. V prvních třech týdnech se čekají průměrné týdenní teploty na úrovni tohoto týdne. Týdenní průměr nejnižších nočních teplot by se měl pohybovat přibližně kolem 4 °C, nejvyšších denních teplot kolem 14 °C. Až koncem října teploty ve dne i v noci klesnou.

Srážky mají být v říjnu průměrné, týdenní srážkové úhrny by měly dosahovat v průměru ČR 5 až 10 mm. Nedostatek vláhy na našem území tak ani následující měsíc nevyřeší.

Měsíční výhled počasí nemůže předpovědět konkrétní teploty vzduchu a množství srážek pro jednotlivé dny, vyjadřuje spíš předpokládaný celkový charakter období. Měsíční výhled také nemůže zachycovat všechny regionální odlišnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám