Hlavní obsah

Plzeňská práva zřejmě nebudou přijímat nové studenty, ministerstvo je proti

– Praha

Ministerstvo školství připravilo rozhodnutí, aby plzeňská právnická fakulta letos nepřijímala nové studenty. To by měl podepsat nový šéf resortu. Informoval o tom Radiožurnál. Zdroj z ministerstva školství ale uvedl, že úředníci možná nebudou muset čekat na nového ministra a rozhodnutí v příštích dnech vydají sami.

Foto: Ivan Blažek , Právo

Studenti plzeňských práv při jednom z protestů za zachování existence fakulty

Článek

"Připraveno to je, zákaz přijímání," řekl zdroj z ministerstva. Podle něj bude rozhodnutí ministerstva pro školu závazné. Dobeš chtěl původně rozhodnout už před dvěma týdny. Pak ale sdělil, že chce využít zákonné lhůty, kterou na rozhodnutí má. Mezitím ale rezignoval a v úřadu skončil.

"Moje dvě skupiny - právní vedená panem náměstkem Nantlem, a ta přes vysoké školy vedená náměstkem Wilhelmem - připravily velmi podrobný materiál pro rozhodnutí. A chybí tam podpis nového ministra, či ministryně. A bude to úplně na něm,“ řekl Dobeš Radiožurnálu.

Podle některých informací je ale také možné, že úřad nebude potřebovat podpis nového šéfa. Dřív totiž tyto záležitosti řešily odborné skupiny na ministerstvu, ne ministr.

Děkani ostatních fakult ZČU se kvůli ochraně zájmů studentů postavili proti přijímání nových studentů. Očekávají se totiž soudní spory o rozhodnutí ministra Dobeše prodloužit právnické fakultě akreditaci. Situace nových studentů by tak mohla být riziková. Děkan právnické fakulty Jan Pauly by ale pro přijímání nových studentů údajně byl. Naopak proti přijímání je kolegium rektorky Západočeské univerzity Ilony Mauritzové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám