Hlavní obsah

Plzeň bude kvůli fotbalu tuto neděli plná policistů

Novinky, Svatava Hernandezová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Kvůli druholigovému utkání plzeňské Viktorky se Spartou B bude v neděli Plzeň plná policistů. O bezpečnost návštěvníků fotbalového stadiónu ve Štruncových sadech, ale i občanů města, se postará sedm desítek policistů a dalších 80 mužů od bezpečnostní agentury. Další policisté mají být připraveni v záloze.

Foto: Aleš Rudl

Cedr atlaský v Praze 3 překvapí snad každého návštěvníka

Článek

 "Reagujeme tak na řádění sparťanských fanoušků při utkání s Mostem minulý týden. Protože áčko Sparty hraje v sobotu v Praze, dá se předpokládat, že jejich skalní příznivci budou notně nabuzeni a vyrazí i k nám," řekl ve čtvrtek Právu Emil Kristek, výkonný ředitel FC Viktoria Plzeň. Už při vjezdu do Plzně budou hlídkovat policisté a namátkově kontrolovat automobily. Totéž bude platit na nádražích jak v Praze, tak Plzni, kde budou kontroly provádět příslušníci železniční policie.

Fotbal bez alkoholu

"Pro sparťanské fanoušky jsme vybudovali samostatný vchod nalevo od světelné tabule, na stadionu budou mít svůj sektor, své toalety a stánky s občerstvením. Čepovat se bude jen nealkoholické pivo a nápoje. Alkohol se nebude ostatně prodávat v celém areálu, pouze na tribuně, kde jsou místa k sezení. Ta však bude pro ostatní hermeticky uzavřena. Alkohol na stadion v žádném případě nesmí, proto se hned u vstupních turniketů budou provádět rovněž namátkově dechové kontroly. Žádného podnapilého na stadion nepustíme," uvedl dále Kristek.

"Považujeme zápas se Spartou nejen za nejatraktivnější, ale také za nejrizikovější utkání jara. Vážíme si slušných návštěvníků, proto jim hodláme zajistit příjemnou atmosféru. Ale mnoho sparťanských fanoušků, jak je obecně známo, nejezdí na fotbal, ale porvat se. Tomu chceme zamezit," dodal Kristek.

Bezpečnostní opatření do vyhlášky města

Podle jeho slov tato přísná bezpečnostní opatření našla podporu i na magistrátu města. "Přesto bych rád prosadil, aby se tvrdší opatření proti fanouškům na sportovních kláních dostala i do vyhlášky města," řekl Kristek s tím, že všechna opatření na zápas se Spartou B budou stát klubovou pokladnu 50 až 70 tisíc korun. To se podle něho ale vyplatí, neboť v případě nedostatečné ochrany by musel klub zaplatit pokutu, která se pohybuje v rozmezí 50 až 200 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám