Hlavní obsah

Pivo v Sazka aréně bude stát okolo třiceti korun

Právo, Tomáš Urban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V centru pražského hokejového dění, v Sazka aréně, se v době mistrovství světa bude prodávat pouze Staropramen. Kolik bude stát čtyřdecový kelímek desítky, však není jasné. "Zatím to nevíme, 60 korun to však v žádném případě nebude. Cena se bude zcela jistě pohybovat mezi 20 a 30 korunami," řekla Markéta Polanská z tiskového oddělení Staropramenu.

Foto: Josef Zajíc

Ostravské muzeum 11.9.2014: Vladimír Klein: Skleněné plastiky Měsíční loď.

Článek

Ani další pražské podniky ceny piva v době mistrovství světa v hokeji zvyšovat nehodlají. Například v cizinci vyhledávané pivnici U Fleků žádné zvyšování cen také neplánují. "Od 1. dubna zvedneme ceny jídel o deset procent, ale to nemá s hokejem nic společného. Pivo, které u nás stojí 49 korun, zůstane na stejné ceně," řekla Právu Eva Chramosilová z rezervačního oddělení pivovarské restaurace.

Zdražení piva kvůli mistrovství světa nepřipravuje žádná z oslovených nejznámějších pražských pivnic, úpravy cen kvůli události neplánují ani bary, diskotéky či irské puby.

"V Praze je poněkud jiná situace než v Ostravě, kde jsou desítky nočních podniků situovány v jedné ulici. Tam se mohou majitelé třeba i dohodnout a ceny zvednout řekněme na šedesát korun, jak uvádějí. V Praze ale pivo stojí v mnoha lepších podnicích ještě více a běžné hospody nebudou kvůli čtrnácti dnům měnit ceny, protože by mohly odradit štamgasty a to si nikdo nedovolí. Přinesou totiž do hospody podstatně víc peněz než náhodní návštěvníci ze zahraničí," řekl majitel několika pražských podniků, který v oboru pohostinství pracuje už několik let.

"Například na naší diskotéce prodáváme plzeňskou dvanáctku za osmdesát korun a samozřejmě vím, že na diskotéce v Mnichově stojí pivo minimálně třikrát tolik, ale ani to není důvod přechodně zvyšovat ceny," dodal.

Anketa

Je podle vás 30 korun za pivo adekvátní cena v hale při MS v hokeji?
Ano
62,2 %
Ne
37,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 442 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám