Hlavní obsah

Pithart vycouval z boje o Hrad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předseda Senátu Petr Pithart, který ve středu v první prezidentské volbě neuspěl v souboji s Václavem Klausem, nepůjde do druhé volby. Nejde přitom o rozhodnutí stranických sekretariátů lidovců a unionistů. "S tímto návrhem přišel sám, byť jsme přesvědčeni, že je z těch kandidátů nejzpůsobilejší kandidát," řekl šéf lidovců Cyril Svoboda.

Foto: Jaroslav Kubricht

S kvalitním zimním přezutím snižujete riziko dopravní nehody.

Článek

Druhé prezidentské volby se uskuteční v pátek 24. ledna - [celá zpráva].

Lidovci podle Svobody vyčkají na úplný seznam kandidátů navržených jinými stranami do druhé volby a teprve poté se rozhodnou, zda některého z nich podpoří. Současně zopakoval, že by bylo dobré, aby zákonodárci zvolili nového prezidenta ještě v době trvání mandátu Václava Havla. O kandidátovi KDU-ČSL rozhodne do středy, dodal.

Připustil, že pokud ani z druhé volby nevzejde nástupce Václava Havla, může se Pithart opět objevit mezi kandidáty na prezidenta, a to v třetí volbě hlavy státu nebo později při případné přímé volbě prezidenta.

Reklama

Související témata:

Související články

Špidla nabídl Hrad Grulichovi

Předseda ČSSD Vladimír Špidla ve středu podle informací Práva nabídl exministru vnitra Václavu Grulichovi, zda by se nechtěl ve druhé volbě ucházet o funkci...

O datu druhé volby se rozhodne v pátek

O tom, kdy bude parlament znovu volit prezidenta, by šéfové parlamentních stran mohli rozhodnout již v pátek na schůzce, ke které je na 10. hodinu sezval...

Výběr článků

Načítám