Hlavní obsah

Piráti chtějí po Babišovi okamžitou omluvu za migranty, jinak ho dají k soudu

Aktualizováno

Piráti se rozhodli bránit proti tvrzením premiéra Andreje Babiše (ANO), který opakovaně prohlašuje, že Pirátská strana chce zdanit přebytečné metry bytů a nastěhovat do domácností migranty. Žádají od něj omluvu, jinak věc dají k soudu. Z Babišovy reakce vyplynulo, že omluvu nechystá.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda Pirátů Ivan Bartoš

Článek

Piráti se na Babiše obrátili s předžalobní výzvou a očekávají od něj omluvu za šíření lží a stažení příspěvku z Twitteru.

Babišovo tvrzení odmítají s odkazem na program, který nic podobného neobsahuje, a naopak odmítá princip přerozdělování migrantů, který v minulosti zvažovala Evropská komise.

Ve čtvrtek Babiš na Twitteru uvedl, že „Piráti, chtějí nejdřív mapovat byty, zdanit přebytečné metry a pak vám tam někoho nastěhovat. Nejlíp nějakého migranta.”

Premiér to napsal v reakci na zjevný rozpor, kdy se vyslovil proti sdílené ekonomice, kterou přitom sám v minulosti ve své snivé vizi o budoucnosti země označoval za „bezvadnou věc”.

Babiš v reakci uvedl, že ho krok Pirátů „dost pobavil”. „Je vidět, že Piráti dál jedou jako profesionální udavači. Bez auditorů, policie, soudů a Babiše by vůbec netušili, co si počít,” uvedl. Pirátům v minulosti vyčítal, že ho „udávají” do Bruselu v souvislosti s auditem Evropské komise o jeho střetu zájmů.

Reklama

Výběr článků

Načítám