Hlavní obsah

Piráti budou žalovat Babiše kvůli slovům o migrantech

Piráti budou žalovat premiéra Andreje Babiše (ANO) kvůli jeho výroku, že strana chce lidem zdaňovat přebytečné metry bytů a nastěhovat do domácností migranty. Novinkám to v úterý řekl šéf pirátských poslanců Jakub Michálek.

Foto: Koláž Novinky.cz s Právo

Andrej Babiš a Jakub Michálek

Článek

„Připravíme žalobu na ochranu pověsti Pirátů, protože o nás pan premiér šíří opravdu nehorázné lži,“ uvedl.

Podotkl, že se podle něj nejedná o složitý případ, žaloba by měla být připravena v horizontu několika dnů. „Neočekáváme, že by se to stihlo projednat do voleb, ale chceme, aby bylo jasné, že ty informace, které se šíří, jsou lži,“ doplnil.

Piráti chtějí po Babišovi okamžitou omluvu za migranty, jinak ho dají k soudu

Domácí

Babiš se na začátku června v projevu obul do Pirátů se slovy: "My nechceme sdílet naši zemi." V knize svých vizí přitom před několika lety popsal jako dobrou perspektivu, že lidé budou brzy sdílet automobily, byty a chaty. Když byl na tento rozpor mezi svými tvrzeními upozorněn, vysvětloval to Babiš na Twitteru tím, že mu jde o dobrovolné sdílení.

"Ne povinně, jak to mají v plánu Piráti, co chtějí nejdřív mapovat byty, zdanit přebytečné metry a pak vám tam někoho nastěhovat. Nejlíp nějakého migranta," napsal na Twitteru. Právě tuto větu označují Piráti za lež.

Babiš se odmítl omluvit Pirátům, kteří jej k tomu vyzvali v předžalobní výzvě

Domácí

Piráti nejprve Babiše vyzvali, aby se kvůli výrokům omluvil, ten to však v médiích odmítl. „Myslím, že nám pan premiér neodpověděl ani osobně, seriózně,“ posteskl si nyní Michálek.

Reklama

Výběr článků

Načítám