Hlavní obsah

Petřínské bobování dětí vadilo, na úřadě je hlava na hlavě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zatímco pražští městští strážníci v úterý vykázali z Petřína lidi, kteří zde sáňkovali či lyžovali, přeplněné Kongresové centrum na Vyšehradě, kde čekají desítky lidí bez rozestupu dvou metrů, zůstalo ve středu prozatím bez povšimnutí.

Fronty na registru řidičů v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

„Ačkoli s policií spolupracujeme, neurčujeme, kde vykonává svoji službu. Ty fronty se tam tvoří pravidelně. Je to evergreen,“ řekl Novinkám mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Doplnil, že by lidé měli vyřizovat pouze neodkladné záležitosti, a dále podotkl, že stále platí výjimka, kdy policie uznává i již propadlé řidičské průkazy.

Pokud by však lidé i přesto potřebovali výměnu uspíšit, například z důvodu cesty do zahraničí, je podle něj na místě, aby využili bezpečný postup a objednali se na konkrétní termín.

Policie řeší dvakrát víc případů šíření covidu než na jaře

Krimi

Na základě nařízení vlády se přitom vedle nošení ochranných prostředků nařizuje i omezit pohyb na veřejně přístupných místech na dobu nezbytně nutnou a zachovávat při kontaktu s ostatními osobami odstup nejméně dva metry, pokud to je možné. Lidé na úřadě roušky nasazeny mají, kvůli jejich množství je těžké opatření o doporučených rozestupech dodržovat.

Snowboarďáci na PetříněVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Kontrola na vyžádání

„Pracoviště magistrátu, kde je umístěn odboru dopravně správních agend, strážníci městské policie kontrolují na základě žádosti ze strany jejich vedoucího, a to pravidelně v určených dnech, kdy je pracoviště otevřeno pro veřejnost,“ sdělila Novinkám mluvčí městské policie Praha Irena Seifertová.

Podotkla, že vyjma konfliktu mezi zaměstnanci a skupinou cizinců řešili strážníci před časem i porušení vládních opatření, kdy dotyční neměli zakryté dýchací cesty.

Hřib: Praha změní vyhlášku, kvůli které strážníci vyhnali sáňkaře z Petřína

Domácí

Petřínské bobování má pokračovat

V úterý zasahovali pražští strážníci na Petříně. Z kopce vykázali asi 40 sáňkujících a bobujících dětí v doprovodu sedmi dospělých. Hlídka je upozornila na porušení vyhlášky, stejně jako další přítomné lyžaře a snowboardisty. Pokuty strážníci nedávali. Kritici upozornili, že na většině kopce, kde lidé sáňkovali, vyhláška  o zákazu sáňkování kvůli ochraně zeleně neplatí.

Primátor Zdeněk Hřib (Piráti) již avizoval, že chce změnit městskou vyhlášku, která zakazuje sáňkování a jízdu na běžkách v parcích a zahradách. „Vyhánění dětí ze svahu je nesmysl,“ řekl v úterý.

Reklama

Výběr článků

Načítám