Hlavní obsah

Petr Nečas odvolil, předtím popřál potenciálním koaličním partnerům

Právo, Jiří Růžička
Rožnov pod Radhoštěm
Aktualizováno

Lídr ODS Petr Nečas odvolil ve volební místnosti ve škole 5. května v Rožnově pod Radhoštěm i s manželkou Radkou a syny Tomášem a Ondřejem. Ještě před volbou popřál hodně štěstí možným koaličním partnerům z TOP 09, VV a KDU-ČSL.

Článek

Nečas vyhověl novinářům, podržel volební obálku, než ji vhodil do urny, potom počkal na manželku a práci svých synů za plentou komentoval s úsměvem: „Co tam ti kluci tak dlouho vybírají.“ Venku před školou pak ještě poznamenal, že vybírali každý samostatně a že určitě všichni volili správně.

„Pevně věřím, že to bude úspěch rozpočtové odpovědnosti, založené na středopravé koalici,“ řekl Nečas.

Sdělil, že ještě před zahájením voleb telefonoval předsedům TOP 09 Karlu Schwarzenbergovi, předsedovi Věcí veřejných Radku Johnovi a předsedovi KDU-ČSL Cyrilu Svobodovi a popřál jim hodně štěstí u voleb.

„Stojíme před důležitou křižovatkou, zda se vydáme řeckou cestou, nebo cestou rozumné rozpočtové politiky a vytváření pracovních příležitostí,“ sdělil Nečas. Řekl, že nemá v danou chvíli informace o volební účasti, a že je brzy, ale současně vyslovil odhad, že k volbám přijde možná kolem 65 až 67 procent volič.

Voliči před volební místností se v názorech rozdělovali. Dva kluci, osmnáct a devatenáct let, ještě venku přebírali volební lístky. „V žádném případě ne klasické zavedené strany,“ sdělili jednoznačně.

Reklama

Výběr článků

Načítám