Hlavní obsah

Petice za zachování hřiště SK Prosek čeká na zastupitele

Právo, trj

Ačkoli vedení Prahy žádá veřejnost, aby sledovala čtvrteční jednání zastupitelstva prostřednictvím internetu, očekává se přítomnost zástupců petice proti zástavbě hřiště SK Prosek. O petici s téměř třemi tisíci signatáři se má jednat na návrh předsedkyně kontrolního výboru hlavního města Jaroslavy Janderové (ODS).

Foto: Lucie Fialová, Právo

Sportovní areál na Proseku funguje přes čtyřicet let.

Článek

Plán vystavět bytové domy na části sportoviště na pomezí Prahy 9 a Letňan potřebuje změnu územního plánu. Petentům vadí, jak věc prošla městským výborem pro územní rozvoj, jehož členem je i místostarosta Prahy 9 Tomáš Portlík (ODS). Podle odpůrců zástavby se Portlík na jednání výboru podílel na tom, že změna územního plánu byla zablokovaná.

Portlík přitom Právu nedávno řekl, že vedení Prahy 9 nesouhlasilo se změnou té části pozemku, která leží v jeho katastru. Jiný postoj však zaujala letňanská radnice a podle petentů také vedení SK Prosek, na jehož hřišti kdysi trénoval někdejší kapitán národního týmu Tomáš Rosický.

Vláda otevřela sportoviště. Lidé se předhánějí v rezervacích

Koronavirus

„Občané se po právu bojí dalšího zahuštění zástavby, zhoršení už tak často kolabující dopravní situace v okolí a samozřejmě i ztráty tolik cenné zeleně a sportovního zázemí. Musím říct, že takový zájem, jaký naše petice vyvolala, jsme opravdu nečekali,“ uvedl člen petičního výboru Olaf Deutsch.

Reklama

Výběr článků

Načítám