Hlavní obsah

Petice za zachování hřiště SK Prosek čeká na zastupitele

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli vedení Prahy žádá veřejnost, aby sledovala čtvrteční jednání zastupitelstva prostřednictvím internetu, očekává se přítomnost zástupců petice proti zástavbě hřiště SK Prosek. O petici s téměř třemi tisíci signatáři se má jednat na návrh předsedkyně kontrolního výboru hlavního města Jaroslavy Janderové (ODS).

Foto: Lucie Fialová, Právo

Sportovní areál na Proseku funguje přes čtyřicet let.

Článek

Plán vystavět bytové domy na části sportoviště na pomezí Prahy 9 a Letňan potřebuje změnu územního plánu. Petentům vadí, jak věc prošla městským výborem pro územní rozvoj, jehož členem je i místostarosta Prahy 9 Tomáš Portlík (ODS). Podle odpůrců zástavby se Portlík na jednání výboru podílel na tom, že změna územního plánu byla zablokovaná.

Portlík přitom Právu nedávno řekl, že vedení Prahy 9 nesouhlasilo se změnou té části pozemku, která leží v jeho katastru. Jiný postoj však zaujala letňanská radnice a podle petentů také vedení SK Prosek, na jehož hřišti kdysi trénoval někdejší kapitán národního týmu Tomáš Rosický.

Vláda otevřela sportoviště. Lidé se předhánějí v rezervacích

Koronavirus

„Občané se po právu bojí dalšího zahuštění zástavby, zhoršení už tak často kolabující dopravní situace v okolí a samozřejmě i ztráty tolik cenné zeleně a sportovního zázemí. Musím říct, že takový zájem, jaký naše petice vyvolala, jsme opravdu nečekali,“ uvedl člen petičního výboru Olaf Deutsch.

Reklama

Výběr článků

Načítám