Hlavní obsah

Petice brojí proti patovému volebnímu výsledku

– ČESKÁ REPUBLIKA

Na internetu se objevila petice, který vyzývá ke změně volebního systému, aby již nikdy po volbách nikdy nenastala současná patová situace. Pro změnu volebního systému, která by takovou remízu nepřipustila, se vyslovilo zatím 1735 lidí.

Článek

 "Jsme přesvědčeni, že stávající volební systém je nutné změnit. Rádi bychom touto peticí dali najevo zákonodárcům naší země, že diskuse na téma změny volebního systému je opravdu na pořadu dne, že si ji občané přejí, že mají také dost neustálých politických a osobních rozepří a obstrukcí a že upřednostňují efektivní práci poslanců v každodenním životě, před potřebou ztrácet drahocenný čas zdlouhavým vyjednáváním po každých volbách," uvádí v textu organizátor podpisové akce František Matějka.

Cílem podle něj rozhodně není podpora žádné z politických stran, ale jen vyslovit nesouhlas se stávajícím systémem.

Petici iniciovala současná povolební situace. Hlasování proběhlo na začátku června, od té doby se politici nedokázali dohodnout na povolebním uspořádání. Koaliční smlouvu sice podepsal vítěz voleb ODS s křesťanskými demokraty a Stranou zelených, podpora pro tuto vládu ale není. Tzv. trojkoalice má k dispozici 100 hlasů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám