Hlavní obsah

Pecina získal od vlády souhlas k nákupu aut za půl miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministerstvo vnitra nakoupí v letech 2014 až 2017 přes 840 nových aut za více než půl miliardy korun. Návrh ministra vnitra Martina Peciny, o kterém počátkem týdne informovalo Právo, schválila ve středu vláda. Návrh počítá s vypsáním výběrového řízení.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr vnitra Martin Pecina

Článek

Policie by měla v příštích letech dostat 576 vozů, hasiči 121, Zařízení služeb pro ministerstvo vnitra (ZSMV) o jedno méně než hasičský sbor a archiváři vnitra 26 aut. Podle ministerstva se tím zajistí obměna opotřebených vozidel, která mají najeto příliš mnoho kilometrů. Do ceny zakázky, která činí téměř 420 miliónů bez DPH, je zahrnut také servis na sedm let.

Dosud policie jezdí převážně škodovkami, používá také silné vozy VW Passat a naposledy v prosinci loňského roku získala deset vozů značky Hyundai.

„Nákupem nových vozidel zajišťuje ministerstvo vnitra obměnu vozidel po uplynutí stanovené doby a projetí stanoveného limitu kilometrů,“ uvedl Pecina v informaci pro vládu s tím, že životnost aut u policie a hasičů je kolem sedmi let.

Související téma

Foto: Petr Horník, Právo

Martin Pecina (ČSSD)

„Veřejná zakázka plně ovlivní naplnění cíle. V případě její nerealizace by došlo ke snížení technické kvality používaných vozidel, v některých případech i k jejich nezpůsobilosti k silničnímu provozu, a tím k negativnímu ovlivnění plnění úkolů složek MV, zejména HZS a Policie ČR,“ tvrdí Pecina.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám