Hlavní obsah

Peake zažádala o registraci LIDEM

Právo, Novinky, rsk, har
Praha
Aktualizováno

Vicepremiérka Karolína Peake podala na ministerstvo vnitra žádost o registraci své nové strany LIDEM. "Žádost o registraci jsem právě podala spolu se stanovami a petici se 1717 podpisy," sdělila Peake v pondělí Právu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Karolína Peake

Článek

„Obdrželi jsme návrh na registraci politické strany „LIDEM-liberální demokraté“. Návrh je podán přípravným výborem, zmocněna k jednání jménem přípravného výboru je Mgr. Karolína Peake,“ řekla Právu mluvčí ministerstva vnitra Denisa Čermáková.

Dodala, že pokud bude mít žádost všechny náležitosti, měla by registrace proběhnout do 15 dnů.

S registrací své strany Peake zřejmě bez problémů uspěje, i když se to před nějakou dobou nezdálo. V minulých dnech si totiž kdosi jiný na ministerstvu zažádal o registraci na jméno LIDEM. Úředníci ale zjistili, že žádost obsahovala vady, a tak ji vnitro vrátilo k přepracování.

Vicepremiérka Karolína Peake se spolu s dalšími poslanci odtrhla od Věcí veřejných v dubnu. Argumentovala tím, že nesouhlasí s politickým stylem strany. Následně nahradila stranu Radka Johna v koalici.

Už dříve avizoval podporu Peake například ministr Pavel Dobeš, z bývalých poslanců VV jsou to například Lenka Andrýsová, Dagmar Navrátilová, Viktor Paggio, Jana Suchá, Martin Vacek nebo Jiří Rusnok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám