Hlavní obsah

Pavel Severa zatím neřeší, zda se vrátí do parlamentu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Lidovec Pavel Severa se dosud nerozhodl, zda obsadí křeslo po svém stranickém kolegovi Miloslavu Výborném, který se s velkou pravděpodobností stane ústavním soudcem. Pokud by Severa přijal poslanecký mandát, musel by se vzdát své současné funkce náměstka ministra obrany. Neslučitelnost obou funkcí vyplývá ze zákona o střetu zájmů.

Foto: Ondřej Kořínek

Památník Vítkov se sochou.

Článek

Severa v pátek uvedl, že svůj možný návrat do Poslanecké sněmovny, zatím neřeší. Rozhodne se prý, až to bude aktuální.. Nyní se věnuje práci na ministerstvu.Pokud by se Severa nechtěl stát poslancem, přijde řada na dalšího lidovce Jiřího Kráčmara.

Výborný čeká na rozhodnutí Senátu

Prezident Václav Klaus ve středu oficiálně požádal Senát o souhlas se jmenováním Výborného členem Ústavního soudu. Horní komora má od tohoto dne 60 dní na to, aby Klausovu žádost posoudila. Očekává se, že senátoři prezidentův výběr schválí.

Výborný tento týden kvůli nominaci do Ústavního soudu rezignoval na funkci místopředsedy KDU-ČSL i místopředsedy poslaneckého klubu strany. "Současně se vzdal i možnosti ubytování v rekonstruovaném objektu v Nerudově ulici," informoval mluvčí lidovců Ondřej Jakob. Výborný byl jedním z pěti lidoveckých poslanců, kteří měli v právě rekonstruované poslanecké ubytovně v Nerudově ulici bydlet. Dalšími jsou Jaromír Talíř, Tomáš Kvapil, Michaela Šojdrová a Jiří Hanuš.

Reklama

Výběr článků

Načítám