Hlavní obsah

Pásek dolů! ODS zavedla na kongresu přísná bezpečnostní opatření

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Přísná bezpečnostní opatření panují na kongresu ODS, který probíhá o tomto víkendu na brněnském Výstavišti. Zcela nezvykle na stranická rokování musí novináři procházet bezpečnostním rámem, u kterého asistuje ochranka v bílých rukavičkách.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bezpečnostní opatření na kongresu ODS

Článek

Pečlivě ošetřen je i vstup do míst, kde občanští demokraté rozhodnou v neděli o svém novém vedení. Novináři se musí dvakrát prokázat vytištěnou akreditací a jsou označeni očíslovanou páskou.

Následuje přísná kontrola bezpečnostním rámem, tedy rentgenem, kdy je nutné odložit všechny kovové předměty, tedy třeba pásky, hodinky nebo náramky. Procesu kontroly asistuje ochranka v bílých rukavičkách.

V sobotu promluví na kongresu premiér a předseda ODS Petr Nečas, vystoupí i jeho předchůdce Mirek Topolánek. Následovat bude diskuse. Na úvod kongresu musí delegáti rozhodnout, zda bude rokování uzavřené. V pátek večer to navrhly špičky ODS.

Reklama

Výběr článků

Načítám