Hlavní obsah

Paroubkův oranžový truck nepustí do Pardubic, přednost dostala ODS

Právo, Tomáš Seiner
PARDUBICE
Aktualizováno

Oranžový truck, se kterým před krajskými volbami jezdí Jiří Paroubek, nedostal povolení k vjezdu na řadu náměstí Pardubického kraje. Důvodem či záminkou byly většinou rozměry vozidla, v případě krajských Pardubic se zamítnutí žádosti změnilo v místní aféru.

Článek

„V srpnu jsem telefonicky na městském obvodu Pardubice I bez problémů akci nahlásila a Pernštýnské náměstí pro nás zablokovala. Minulý týden ale bylo vše jinak, vyhodili nás s písemnou žádostí,“ řekla tajemnice KVV ČSSD Pardubického kraje Jaroslava Novotná.

„Náměstí jsme si formálně zarezervovali a byli jsme ujištěni, že jsme první a jediní, za měsíc jsme byli odmítnuti s tím, že náměstí si objednala dřív ODS. Je to dost hloupá hra, která se s námi hraje. Je to nízké a hovoří to o určitém stupni politické kultury,“ řekl Právu Radko Martínek, lídr na kandidátce ČSSD v Pardubickém kraji.

„My jsme údajně s písemnou žádostí přišli pozdě, ODS tam v té chvíli nemělo písemnou žádost vůbec, my jsme byli první, kdo si náměstí zabukoval ústně,“ kroutil hlavou Miroslav Váňa, předseda KVV ČSSD Pardubického kraje. „Obrátil jsem se přímo na primátora Jaroslava Demla (ODS), který mi slíbil vyšetření a rychlou nápravu, ale za dvě hodiny mi už volal, že holt Paroubek bude muset jet jinam,“ dodal pohoršeně a zároveň pobaveně Váňa.

Oranžový truck měl přijet do Pardubic 15.října - tedy až za měsíc, dva dny před volbami. Termín byl zrušen bez náhrady.

Jediný termín, kdy ČSSD bude v Pardubicích na Pernštýnském náměstí dělat velký mítink je 18. září, tento čtvrtek odpoledne. Přijede jako hlavní řečník místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Radnice prý nepochybila

Vedení pardubické radnice na městském obvodu Pardubice I se k celé záležitosti nehlásí, staví věc do nepolitické roviny, jako možné administrativně organizační pochybení dvou úřednic, které se prý včas nedomluvily. „Mimochodem, vyhodila nás úřednice podřízená té, která nám náměstí závazně přislíbila,“ podotkl předseda Váňa.

Ruce si může mnout snad jen řidič oranžového trucku. Při cestě na Pernštýnské náměstí by jej čekal most přes Chrudimku s nosností 10 tun. Pokud by tuto překážku zdolal, uvízl by nejspíš v zatáčce ulic Anežky České a Zámecká, která dělá velké problémy i v případě, kdy se veze na Pernštýnské náměstí 18metrový vánoční strom. Truck ale na druhou stranu vjede například na náměstí ve Svitavách, v Poličce, Moravské a České Třebové.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám