Hlavní obsah

Paroubku odejdi, zazní na virtuální demonstraci ODS tři dny před volbami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři dny před volbami zorganizuje ODS na internetu demonstraci vyzývající šéfa soc. dem. Jiřího Paroubka k odchodu z politiky. Účastníci tzv. virtuální demonstrace si budou moci vybrat vlastní transparent i si zvolit svoji podobu, k tomu pak přispěje virtuální lídr ODS Petr Nečas se svým projevem.

Článek

O projektu v úterý novináře informoval místopředseda ODS a šéf volební kampaně strany Ivan Langer.

Podle Langra je nápad uspořádat premiérovou virtuální demonstraci v České republice součástí snahy využít maximálně internet ve volební kampani. Členové volebního týmu ODS, kteří mají propagaci strany na webu na starosti, novinářům řekli, že se inspirovali narůstajícím zájmem o volby na sociálních sítích a projektem "second life", kde lidé ve virtuálním světě žijí a pracují.

„Pokusy omezit svobodu slova nás vedly k zamyšlení, jak umožnit svobodně vyjádřit názor bez obav z perzekuce tajnými policisty nebo verbální či jiné konfrontace,“ vysvětlil Langer.

Virtuální demonstrace je naplánována na 25. května ve 14:00 na www.virtualnidemonstrace.cz a trvat by měla asi 15 minut. Registrovat se na ní zájemci mohou od úterý. Podmínkou ale je, že uvedou e-mailovou adresu a získají potvrzení, že se mohou se svým heslem zúčastnit.

Zakázány budou vulgarity

Langer tvrdí, že strana zakáže přístup na virtuální demonstraci jen lidem s vulgárními či násilnými hesly. Například demonstrant s heslem "Langere, je čas skončit," prý bude moci svůj názor vyjádřit.

„Čas je dnes neúprosný a málokdo z nás má čas chodit na mítinky a vyjadřovat se ke všem ‚ptákovinám‘, které se na nás v době volební kampaně valí ze všech stran. Vytvořili jsme proto virtuální prostředí, do kterého se každý může bez obav přihlásit a kde může svobodně, aniž by odešel od svého počítače, vyjádřit svůj názor,“ uzavřel místopředseda ODS.

Reklama

Výběr článků

Načítám