Hlavní obsah

Paroubek v Příbrami vykryl další vajíčkový útok

Právo, Novinky, Radek Plavecký
Příbram
Aktualizováno

Předvolební turné šéfa ČSSD Jiřího Paroubka po českých městech se i nadále táhne ve stínu vajíčkové války. S vajíčky přišla skupinka studentů po Kolíně a Plzni také na předvolební mítink v Příbrami. Paroubek ovšem vyvázl bez zásahu. Tomu se však nevyhnul o něco později na mítinku v Berouně volební manažer ČSSD Karel Březina. Šoc. dem. nyní tvrdí, že má zdokumentováno, že za útoky stojí ODS.

Článek

Druhý vajíčkový útok během jednoho dne se odehrál v pátek na předvolebním mítinku ČSSD na berounském Husově náměstí. Útočník byl tentokrát úspěšnější než studenti v Příbrami. Potvrdil to sám Březina poté, co si převlékl oranžové tričko znečištěné od vejce.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Průchod emocí na mítinku ČSSD v Příbrami.

Trojice narušitelů mítinku ve věku od 30 do 40 let také na náměstí rozdupala oranžové růže a materiály v igelitkách, které od ČSSD dostala.

Paroubek: Útoky organizuje modrý tým

"ČSSD má zdokumentováno, že dnešní vajíčkové útoky organizoval Přemysl Pšenička, člen modrého týmu ODS," prohlásil Paroubek.

Mítink trval kvůli dešti jen půl hodiny. Europoslanec Richard Falbr (ČSSD) na něm vajíčkové útoky přisoudil ODS a dodal, že novináři jí jen pomáhají. Nerozbité vajíčko chvíli leželo ve stanu sociální demokracie. 

Vajíčková aféra se v pátek znovu rozproudila odpoledne na mítinku ČSSD v Příbrami. Po 13. hodině na tamní náměstí 17. listopadu dorazil Jiří Paroubek. Už během jeho zhruba půlhodinového projevu byl asi ve stohlavém davu velký neklid kolem skupiny místních studentů, z nichž jeden přinesl i vajíčka.

Vám bych radil, abyste šli třeba do cukrárny, tam je vaše místo. Nebo tady máme nějaké cucy na klacku, tak jim je dejte, ať je klid.
Jiří Paroubek, předseda ČSSD

Mladí lidé Paroubkův přednes přerušovali výkřiky: "Kdo vám to věří?“, když sociálně demokratický předseda mluvil o 13. důchodech a bezplatném školství. Paroubek reagoval tím, že je posílal do cukrárny. "Vám bych radil, abyste šli třeba do cukrárny, tam je vaše místo. Nebo tady máme nějaké cucy na klacku, tak jim je dejte, ať je klid,“ pobízel Paroubek své spolupracovníky.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Studenti na mítinku ČSSD v Příbrami.

Studenti ve věku 18 až 26 let se ale nedali odbýt. Nakonec mladík s vajíčky zamířil k pódiu, ovšem od počátku byl střežen členy ochranky, organizátory a příznivci ČSSD, kteří mu bránili v cestě k pódiu.

Jsme tady sami za sebe, tvrdí studenti

Nakonec mu plato se šesti vejci jeden z ochránců vyrazil z ruky a vajíčka se rozkřápla na dlažbě náměstí. K pódiu se propracovala jedna z dívek, která při odchodu Paroubka rozbila jedno vejce na kraji pódia.

Nikdo nás sem neposílá, žádná ODS, žádní novináři.
studentka místního gymnázia

"Nikdo nás sem neposílá, žádná ODS, žádní novináři. Jsme tady sami za sebe, protože nesouhlasíme s touhle politikou,“ říkala studentka místního gymnázia.

Kromě Paroubka se předvolebního mítinku zúčastnili například Milan Urban nebo Libor Rouček. Všichni nabádali, aby lidé přišli k volbám a nedovolili návrat ODS k vládě.  

Foto: Radek Plavecký, Právo

Jiří Paroubek a Karel Březina na mítinku ČSSD v Příbrami.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Studenti na mítinku ČSSD v Příbrami.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Studenti na mítinku ČSSD v Příbrami.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám