Hlavní obsah

Paroubek se omluvil za slova o stupidních voličích

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf ČSSD Jiří Paroubek ve středu ve Sněmovně překvapil při projednávání návrhu na vyslovení nedůvěry vládě. Veřejně se totiž omluvil za svůj výrok, že jen stupidní člověk by mohl volit proti sociální demokracii. Podobně se Paroubek omlouval za svůj projev po volbách v roce 2006.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Předseda ČSSD Jiří Paroubek (ČSSD)

Článek

"Jenom politicky naprosto stupidní člověk by volil proti ČSSD," řekl Paroubek novinářům v sobotu večer v Lidovém domě, kdy ČSSD triumfálně vyhrála v krajských volbách. Odkazoval tím na druhé kolo senátních voleb, které se koná tento týden. V neděli, kdy byl hostem v Otázkách Václava Moravce na ČT, se pak nechtěl k tomuto výroku znát. "To se divím, že jsem něco takového řekl,“ prohlásil v televizi.

Ve středu, při projednávání nedůvěry vládě, ale Paroubek překvapil. Po projevu premiéra Mirka Topolánka (ODS), se totiž za svá slova o stupidních voličích veřejně, od řečnického pultíku v jednacím sále, omluvil. "Nebyla to slova hodná vítěze voleb,“ prohlásil předseda ČSSD.

A následovala výzva šéfa největší opoziční strany premiérovi Mirku Topolánkovi (ODS), zda by se také dokázal omluvit, a to za vládnutí v České republice.

Paroubek se po volbách již jednou omlouval. Po těch prohraných do sněmovny v roce 2006 se omluvil za svůj povolební emotivní projev, v němž uvedl, že vítězstvím ODS česká demokracie utrpěla porážku srovnatelnou s únorem roku 1948.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám