Hlavní obsah

Parkanová zrušila zakázku na armádní výstroj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministryně obrany Vlasta Parkanová v úterý zrušila další vypsanou zakázku v armádě. Tentokrát se jedná o soutěž na uniformy a další výstroj v hodnotě 2,6 miliardy korun. V zadávacím řízení podle ministryně došlo k pochybením, projekt prý navíc ani není hospodárný.

Článek

"O zrušení této zakázky rozhodla z důvodu dílčího pochybení v rámci zadávacího řízení," sdělil mluvčí ministerstva Jan Pejšek. Parkanová podle něj navíc nepovažuje projekt za hospodárný a pro armádu potřebný.

V tendru byl podle ministerstva bezdůvodně zúžen počet uchazečů. "Zjistila jsem, že zakázka byla vypsaná a kvalifikovaná jako nákup služby, přestože je zřejmé, že se jedná převážně o nákup materiálu," uvedla Parkanová. V takovém případě však podle ní musí veřejná soutěž splňovat přísnější podmínky.

Parkanová už před měsícem zrušila jiný velký tendr, a to zakázku na dodávku telekomunikačních služeb v hodnotě 800 miliónů Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Parkanovou trápí korupce v armádě

Ministryně obrany Vlasta Parkanová (KDU-ČSL) po úterní schůzce s prezidentem Václavem Klausem uvedla, že jí nejvíce starostí dělá problematika korupce...

Výběr článků

Načítám