Hlavní obsah

Oteplí se až po Velikonocích, zbytek března bude chladný

Aktualizováno

Teplejšího počasí se lidé dočkají až po Velikonocích. Podle měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude zbytek března chladný, teplotně nadprůměrný by měl být druhý dubnový týden. V půlce příštího měsíce ale meteorologové očekávají opět ochlazení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle ČHMÚ bude druhá půlka března patřit mezi nejchladnější od začátku meteorologických měření. Tomu nasvědčuje i sobotní ráno, kdy padly ve Varnsdorfu a na Milešovce padesát let staré teplotní rekordy. Teploty se zde pohybovaly kolem minus 11 stupňů. [celá zpráva]

Velmi nízké teploty očekávají meteorologové i na přelomu tohoto a příštího týdne. V pondělí by nejnižší noční teploty měly být mezi minus pěti až minus devíti stupni, na severu ČR klesnou až k minus 12 stupňům.

Přes den by pak mělo být od minus tří do jednoho stupně nad nulou. Podobné teploty s občasným sněžením by měly vydržet až do středy, od čtvrtka do neděle by už aspoň přes den mrznout nemělo.

Průměrná teplota v Česku od 25. března do 21. dubna byla v letech 1981 až 2010 sedm stupňů Celsia, průměrný úhrn srážek dosáhl 38 milimetrů. Průměrné hodnoty jsou pro celou ČR do nadmořské výšky přibližně 600 metrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám