Hlavní obsah

Oprava trati přeruší v září provoz tramvají v Praze Na Poříčí

– Praha

Od soboty bude až do 23. září přerušen provoz tramvají v ulici Na Poříčí. Tramvaje tak nepojedou kolem Bílé labutě v úseku Havlíčkova a Těšnov. Se začátkem září dojde i k dílčím změnám v pražské MHD, informoval ve čtvrtek mluvčí Ropid Filip Drápal.

Foto: Mapy.cz

Místo rekonstrukce tramvajové trati v ulici Na Poříčí

Článek

Při opravě ulice Na Poříčí budou kompletně vyměněny kolejnice, vyměněno bude kolejové rozvětvení v křižovatce Na Poříčí a Těšnov. Při výměně kolejnic bude položen nový asfaltový povrch a prostor vyměněné kolejové konstrukce bude předlážděn.

Linky 3,8, 14, 24 a 92 budou veden po odklonových trasách přes náměstí Republiky případně. Vedle toho bude zavedena náhradní linka 33, která pojede z Kobylis přes Palmovku na Florenc.

Nepůjde však o jedinou změnu. V Nádražní ulici na Smíchově bude od pondělí 2. září do soboty 16. listopadu zaveden v části ulice mezi zastávkami Smíchovské nádraží a ČSAD Smíchov provoz tramvají pouze po jedné koleji. Pro všechny autobusové linky bude přemístěna zastávka Lihovar ve směru Smíchovské nádraží z Nádražní ulice do ulice Strakonická.

Nádražní ulici čeká rekonstrukce a v souvislosti s plánovanou výstavbou je třeba přeložit inženýrské sítě.

Krom toho od září změní trasu několik školních linek a dílčí změny zasáhnou i příměstské linky.

Reklama

Výběr článků

Načítám