Hlavní obsah

ON-LINE CHAT: Středočeský hejtman Petr Bendl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hostem on-line chatu se čtenáři Novinek byl v pátek od 14 hodin středočeský hejtman a místopředseda ODS Petr Bendl. Ten se v nadcházejících krajských volbách utká o křeslo šéfa kraje s kandidátem ČSSD Davidem Rathem.

Článek

Středočeský region dlouhodobě patří vedle Prahy mezi bašty občanský demokratů. Bendl zde z pozice hejtmana, kterou zastává od roku 2000, prosadil před rokem a půl privatizaci krajských nemocnic a jejich převod na akciové společnosti, za což jej ostře kritizuje právě jeho největší soupeř o křeslo hejtmana Rath.

Bendl se z pozice místopředsedy ODS vyjadřoval i ke kauze poslance Moravy. „Poslanecký klub vyhodit do povětří celý, Poslaneckou sněmovnu zbourat, odvézt někam mimo republiku a oplotit. Hejtmani budou stát u vrat a budou pouštět ven jenom slušné lidi,“ prohlásil hejtman, za jehož kraj ve Sněmovně působí jak stranický rebel Vlastimil Tlustý, tak Jan Schwippel, který opustil poslanecký klub ODS.

Bendl původně působil jako hasič. Následně pracoval na okresním a městském úřadě v Kladně, kde v mezidobí let 1994 a 1998 zastával funkci starosty. Další dva roky zasedal v parlamentu. Od roku 2002 do nejužšího vedení ODS a zastává funkci místopředsedy. Do čela středočeské kandidátky občanských demokratů, byl nominován letos v lednu. Členem ODS je od roku 1991.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám