Hlavní obsah

Odvolaný šéf pražské policie Želásko jde do civilu

Právo, Jakub Troníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nedávno odvolaný ředitel pražské policie Petr Želásko ke konci roku definitivně odejde do civilu. Odmítl tak nabídku policejního prezidenta Oldřicha Martinů, aby po novém roce po jeho boku koordinoval bezpečnostní opatření během našeho předsednictví Evropské unii.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Ředitel pražské policie Petr Želásko

Článek

„Snažili se to prezentovat jako povýšení, ale já takto místo řadového referenta na prezidiu nevnímám,“ řekl k tomu Právu Želásko. Událostmi posledních dnů je podle svých slov zklamán.

Odvolání šéfa pražských policistů přišlo jako blesk z čistého nebe minulou středu. Martinů změnu odůvodňoval dlouhodobým charakterem úkolů, které před ředitelem nejsledovanější policejní správy stojí. Želásko totiž už dříve naznačoval, že by rád odešel během příštího roku do civilu.

Ministr vnitra Ivana Langer (ODS) nicméně v souvislosti se změnou prohlásil, že Želásko manažersky selhal a skončit měl již dříve. Za vinu mu šéf resortu kladl především kritickou personální situaci, která v hlavním městě delší dobu panuje.

„Žádné výtky na mou adresu jsem ale nezaznamenal, naopak jsem ze strany vedení cítil podporu,“ poznamenal teď k tomu Želásko. V čele pražské policie stál od roku 2006, předtím šéfoval celorepublikové kriminálce.

Reklama

Související články

Šéf pražské policie Želásko odvolán

Policejní prezident Oldřich Martinů navrhl současnému šéfovi pražské policie Petru Želáskovi jeho odchod z funkce, ten to akceptoval. Důvodem je podle...

Výběr článků

Načítám