Hlavní obsah

Odsouzený exsenátor Novák si na nástup do vězení stěžovat nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Obhájce exsenátora Alexandra Nováka Jan Růžek nakonec nepodá stížnost proti usnesení soudu v Chomutově, jenž minulý týden rozhodl, že Novákův zdravotní stav mu nebrání nástupu do vězení. Tam si má bývalý senátor odsedět čtyři roky za korupci.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Alexandr Novák u soudu

Článek

Právě Růžek přitom ještě před týdnem tvrdil, že stížnost proti rozhodnutí soudu podá, přestože příliš nevěřil jejímu úspěchu. Nyní podle České televize změnil názor.

Do pankrácké věznice nastoupil Novák před týdnem. Do té doby se oddaloval nástup k výkonu trestu právě s ohledem na zdravotní stav. Policie jej zadržela kvůli obavě, že by po vynesení rozsudku mohl uprchnout do zahraničí. [celá zpráva]

Dříve vlivný politik, který po pravomocném odsouzení loni v červenci vystoupil z ODS, půjde za mříže kvůli korupci. Úplatek vzal v roce 1999. Coby starosta navrhl, organizoval a zajišťoval odprodej akcií z majetku města Chomutov a sám sebe neoprávněně obohatil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám