Hlavní obsah

ODS vystřihla Töpfera z kontroverzního klipu

– Praha
Právo, Lukáš Bek, Marie Königová

Z klipu na oficiálních internetových stránkách ODS během úterního odpoledne zmizel senátor Tomáš Töpfer, který se od něj už v pondělí distancoval. Video i nadále spojuje záběry z let 1938, 1948 a 1968 s vyslovením nedůvěry vládě minulý týden. Töpferův závěrečný komentář však chybí.

Článek

Senátor v pondělí Právu řekl, že za ním stranická centrála poslala štáb s kamerou s tím, že má říct větu k vyslovení nedůvěry vládě. Stojí si za výrokem, že Čechům chybí paměť. O tom, že bude zařazena za zmíněný klip, netušil. Označil ho za „hloupý a trapný“. Töpferovo vystřižení z klipu se podle informací Práva uskutečnilo právě na senátorovu žádost.

Patetické video ODS o zradě s Tomášem Töpferem

Video ve středu kritizoval také šéf Senátu Přemysl Sobotka (ODS). „Ten klip znám, byl jsem jeho obsahem výrazně zaskočen a považuji ho za špatný. Mojí politickou představou je slušnost, korektnost, faktologie a argumenty. Nemám rád ani rok 1938, ani 1948, a ani 1968 a toto mě připadá nepřiměřené,“ řekl Právu.

Podle Sobotky má Töpfer „hlubokou pravdu, když má pocit, že byl v tuto chvíli ‚trošku‘ zneužit. Byl bych rád, aby ten, kdo to pustil a dal k tomu pokyn, aby se omluvil občanům ČR,“ uvedl Sobotka. Jak dodal, již v sobotu se snažil volební štáb ODS zabránit zveřejnění spotu.

Reklama

Výběr článků

Načítám