Hlavní obsah

ODS opět navrhne zrušení EET i dvě procenta výdajů na obranu

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občanští demokraté ve středu představili sedm zákonů, které se budou snažit prosadit. Vedle zrušení EET či kontrolního hlášení by chtěli uzákonit minimální výdaje na obranu ve výši dvou procent HDP či zrušit zákaz prodeje o vybraných svátcích.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zleva Alexandra Udženija, Petr Fiala a Zbyněk Stanjura

Článek

Mezi legislativními návrhy je rovněž odklad elektronických receptů, zrušení daně z nabytí nemovitosti a obnovení povinného souhlasu majitele nemovitosti s tím, že si do jeho nemovitosti někdo nahlásí trvalé bydliště.

„Nechceme v opozici jen přihlížet a kritizovat, ale i nabízet vlastní řešení problémů,” uvedl k návrhům, které ODS předkládá spolu se Stranou soukromníků, předseda občanských demokratů Petr Fiala.

Návrh na zrušení daně z nabytí nemovitosti, kterou platí kupující, zdůvodnil šéf poslanců ODS Zbyněk Stanjura tím, že zbytečně zvedá již tak vysoké ceny realit.

„Výběr daně je navíc nízký a v situaci, kdy se vlastní bydlení stává nedostupným, přicházíme s návrhem, který lidem zjednoduší přístup k bydlení,” dodal Stanjura.

Anketa

Souhlasíte se zrušením daně z nabytí nemovitosti?
Ano
89,9 %
Ne
10,1 %
Celkem hlasovalo 2527 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám