Hlavní obsah

Odříznutý Boží Dar dál bojuje se sněhem

Aktualizováno

S velkým přívalem sněhu se i v sobotu potýká Boží Dar na Karlovarsku. V krušnohorském lyžařském středisku platí od pátku kalamitní stav. S odklízením sněhu pomáhají hasiči. Město je pro auta turistů uzavřeno, pokud nemají vyhrazené místo k parkování.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Fréza městských služeb se snaží uvolnit ulice v centru Božího Daru na Karlovarsku na snímku z 12. ledna 2019.

Článek

Podle krajských hasičů na Božím Daru zasahují od pátečního večera hasiči z Karlových Varů i ze Záchranného útvaru Zbiroh. Za pomoci těžké techniky odklízejí sníh, který zde padá několik dní bez přestání.

„Předpokládá se, že zásah potrvá celý víkend. O pomoc již požádaly i obce v okolí,” uvedli krajští hasiči. Starosta Ostrova Jan Bureš přislíbil, že město zajistí stravování pro hasiče a policisty podílející se na likvidaci sněhu.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Sněhová kalamita na Božím Daru na Karlovarsku.

S odklízením sněhu má pomoci i speciální fréza z karlovarského letiště. Na Boží Dar bude převezena jako objemný náklad za doprovodu policie a hasičů.

„Celou noc je 20 lidí na nohou v nasazení s uklízecí technikou, abychom zvládli přívaly sněhu před dalším avizovaným přívalem a abychom umožnili lyžující veřejnosti sportování za ideálních sněhových podmínek," popsal situaci na sociální síti starosta Božího Daru Jan Horník (STAN).

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

S velkým přívalem sněhu se v těchto dnech potýká Boží Dar na Karlovarsku, v krušnohorském lyžařském středisku platí kalamitní stav. Na snímku z 12. ledna 2019 je uzavřená cesta na Rýžovnu.

„S kalamitou se spolu s hasiči ze Zbiroha a Varů docela dobře vypořádáváme. Zatím jsou zcela uzavřené pouze osady Ryžovna a Zlatý Kopec a místní jsou již skoro týden odříznuti od světa," uvedl Horník s tím, že i přes vyhlášenou kalamitu se najdou řidiči, kteří nerespektují zákaz vjezdu a na neupravené silnice vjíždí.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

S velkým přívalem sněhu se v těchto dnech potýká Boží Dar na Karlovarsku.

Ačkoli hlavní silnice k Božímu Daru je sjízdná a upravená, v samotném městě sněhové bariéry místy dosahují až ke čtyřem metrům. Ulice jsou kvůli sněhu zúžené. Policisté proto rekreanty, kteří přijíždějí na lyže, vysazují z autobusů na hlavní silnici, aby autobusy nemusely zajíždět do města.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Boží Dar. Snímek ze soboty.

Na Božím Daru v sobotu dopoledne znovu sněžilo. Navíc v okolí padla mlha. Ve vyšší polohách fouká, a tak se na otevřených pláních mohou vytvářet sněhové jazyky. Kvůli popadaným stromům byla ráno uzavřena i silnice od Abertamské zatáčky po rozcestí pod Plešivcem. Podařilo se ji zprovoznit až okolo 14:30.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám