Hlavní obsah

Odolovští vězni se stěhují do nebývalého luxusu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odolov

Pečlivě vybraní vězni z Odolova na Trutnovsku se stěhují do nebývalého luxusu. Odsouzení s režimem volného pohybu po ubikaci stráví výkon trestu v novém, slušně vybaveném vězeňském objektu sestaveném z šestnácti vzájemně propojených obytných buněk.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Areál odolovské věznice

Článek

Nekonfliktní vězni z tresty za mírnější delikty zde budou mít mnohem lepší životní podmínky než v klasických celách a vězeňských ubikacích.

„Zařízení buněk lze snadno zdemolovat, a proto se vybíralo mezi vězni, kteří nejsou agresivní, vzhledem k závažnosti provinění se mohou volně pohybovat, a jsou pracovně zařazení,“ uvedla Markéta Prunerová, mluvčí Vězeňské služby ČR.

Foto: Vězeňská služba ČR

Nové zázemí vězňů ve věznici Odolov

Možnost pracovat mají bezproblémoví odolovští vězni ve fabrikách Trutnovska nebo přímo v areálu věznice ve vyhlášené dřevomodelářské dílně specializované na výrobu hudebních nástrojů a hraček.

Kontejnerová stavba pro třicítku vězňů vyrostla za dráty věznice, zřízené začátkem devadesátých let minulého století v místě uzavřeného uhelného dolu, během posledního roku.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Areál odolovské věznice

„Stavba je patrová, v přízemí se nachází šest ložnic, každá po třech odsouzených. Jedna místnost slouží jako kancelář vychovatele. Odsouzení tu budou mít k dispozici společnou kuchyňku a kulturní místnost. Ložnice jsou vybaveny vlastním sociálním zařízením včetně sprchy. Takto pojaté ubytování odsouzených odpovídá moderním trendům vězeňství,“ popsal ředitel odolovské věznice Daniel Vinkler.

Foto: Vězeňská služba ČR

Vybavení nového zázemí vězňů v Odolově

„Nové ubytovací kapacity jsou určeny pro odsouzené zařazené do výkonu trestu odnětí svobody ve věznici typu ostraha se středním stupněm zabezpečení. Do nové ubytovny budou odsouzení umístěni po pečlivém uvážení, primárně se bude jednat o pracovně zařazené,“ upřesnil Vinkler.

Kapacita věznice v podkrkonošském Odolově, určené pro vězně odsouzené za mírné delikty, jako jsou například viníci dopravních nehod, dlužníci, podvodníci, defraudanti nebo drobní zlodějíčci, vzrostla po otevření nových ubytovacích prostor na 325 míst.

Foto: Vězeňská služba ČR

Nové zázemí vězňů ve věznici Odolov

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám