Hlavní obsah

Od pondělí se mohou registrovat akademici i mladší lidé pečující o nemocné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Od pondělí 3. května se budou moci hlásit k očkování proti covidu lidé mladší 55 let, kteří pečují o nemocné pobírající příspěvek na péči ve 3. či 4. stupni. Od stejného data se otevře očkování rovněž pro akademické pracovníky.

Foto: Rodrigo Garrido, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

O přednostním přístupu pro lidi mladší 55 let, kteří pečují o nemocné pobírající příspěvek na péči ve 3. či 4. stupni, v pátek informoval ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO).

Ve 3. stupni jde o těžkou závislost, pacienti s nárokem na příspěvek ve 4. stupni jsou na péči závislí zcela.

Byl jsem přehnaně optimistický. Očkovat se bude 70 až 80 tisíc denně, řekl Arenberger

Domácí

Přednostní registrace pro vysokoškolské pedagogy bude otevřena do 15. června. Ministr školství Robert Plaga (za ANO) o tom v pátek informoval rektory vysokých škol v dopise. Vysokoškolští pedagogové podle něj při registraci k očkování budou používat kód přidělený školám pro přednostní očkování akademiků.

Podle strategie očkování z ledna měli pedagogové z univerzit dostat přednost při očkování proti covidu-19 podobně jako zaměstnanci nižších stupňů škol. Zařazeni byli do prioritní skupiny po lidech s nejvyšší prioritou, jako jsou zdravotníci a nejstarší lidé. Zaměstnanci v regionálním školství se mohli k očkování přednostně registrovat od 27. února do 28. března. Profesní skupina akademiků se ale zatím prioritně neočkovala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám