Hlavní obsah

Od čtvrtka už i pro teenagery, registr očkování se otevře novým skupinám

– Praha • Aktualizováno
Novinky, ČTK, drk, ber

Lidé od 16 do 29 let se budou moci k očkování proti covidu-19 hlásit od noci ze čtvrtka na pátek 4. června. Premiér Andrej Babiš (ANO) to uvedl na Twitteru. Podle něj jde o 1,485 milionu lidí. „Věřím, že i nejmladší projeví velký zájem,” napsal premiér. Ve věkové kategorii mezi 30 a 50 lety věku čeká nyní podle něj na první dávku 168 tisíc lidí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Moc nás těší zájem o očkování. Ve věkové kategorii 30-50 čeká právě teď na první dávku 168 000 lidí. Registraci 16-29 let spustíme v noci ze čtvrtka na pátek 4.6. Je to 1 485 433 lidí a věřím, že i nejmladší projeví velký zájem,” napsal Babiš na svém twitterovém účtu.

Původně se mluvilo o tom, že se všichni lidé starší 16 let budou moci k očkování přihlásit už 1. června.

Důvodem k posunutí termínu je podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) to, že zhruba polovina lidí, kteří v těchto dnech jsou očkováni, dostávají druhé dávky,

„Nabíhají nám druhé dávky, ze sto tisíc vyočkovaných dávek denně jde zhruba 50 procent na druhou dávku. Z toho důvodu jsme posunuli registraci,” sdělil v Partii na CNN Prima News ministr. 

Místo šesti minut hodina. Lidé v Národním očkovacím centru měli problémy s registrací

Koronavirus

Za sobotu zdravotníci vykázali přes 41 tisíc dávek proti covidu-19. Podle oficiálních dat z webu ministerstva zdravotnictví bylo už aplikováno 5 181 141 dávek. Plně naočkováno už je téměř milion a půl Čechů.

Reklama

Výběr článků

Načítám