Hlavní obsah

Rouška bude opět povinná všude v obcích, látková nestačí

• Aktualizováno

V rámci přísnějších opatření, které v pátek zavedla vláda, bude od pondělí 1. března platit povinnost nosit všude na zastavěném území obce chirurgickou roušku, na frekventovanějších místech respirátor.

Foto: ČTK

Karel Havlíček

Článek

„Od 1. března bude v zastavěném území obce povinně všude minimálně chirurgická rouška. Ať půjdete kamkoli, bez ohledu, jak budete od jiných lidí daleko,” řekl po pátečním jednání ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO).

Výjimka platí jen případě, že je člověk sám v přírodě.

Mimo okres s potvrzením, za příbuznými jen výjimečně. Vláda zpřísnila opatření

Domácí

Ochrana dýchacích cest bude podle nařízení ministerstva od 1. března povinná i na pracovišti. Výjimku mají jen lidé, kteří jsou v místnosti sami.

Ministerstvo zdravotnictví proto nařídilo zaměstnavatelům, aby zaměstnance ochranou vybavili. V prodejnách, provozovnách a dopravě budou nutné respirátory, jinde roušky.

Další omezení pro maloobchod a služby. Výjimek podstatně ubylo

Domácí

Blatný také potvrdil už ve čtvrtek avizované změny v nošení roušek a respirátorů. Končí možnost v prodejnách, provozovnách a veřejné dopravě nosit dvě roušky místo respirátoru. V zastavěném území obce bude třeba vždy nosit minimálně chirurgickou roušku, mimo obec jen v blízkosti lidí nežijících ve stejné domácnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám