Hlavní obsah

Oblačno, přeháňky, bouřky. Počasí tento týden nic jiného neslibuje

Novinky, jas

Tento týden bude převládat oblačné počasí, které budou doprovázet četné přeháňky a bouřky. Více srážek by mělo být zejména koncem pracovního týdne a o víkendu. Na východě republiky se budou teploty postupně šplhat až k 28 stupňům, sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

Četné přeháňky se budou objevovat již v pondělí odpoledne. Ojediněle je mohou doprovodit i bouřky. Teploty budou šplhat k 20 až 24 stupňům.

Oblačné počasí s přeháňkami bude pokračovat i v úterý. Ranní minima klesnou na 14 až 10 stupňů, přes den bude nejčastěji mezi 21 a 25 stupni.

S četnou oblačností musíme počítat i ve středu. „Převládat bude oblačno, odpoledne až zataženo. Opět se objeví přeháňky a místy i bouřky,” uvedla Honsová. Ranní teploty zůstanou mezi 14 a 10 stupni, přes den se dostanou na 21 až 25 stupňů.

Ve čtvrtek se nad naším územím bude vlnit frontální rozhraní. Bude oblačno či polojasno doprovázené opět přeháňkami či bouřkami. V Čechách se teploty udrží mezi 21 a 25 stupni, na východě republiky vystoupají na 23 až 28 stupňů.

Přeháňky i bouřky budou charakterizovat i páteční počasí. Na Moravě a ve Slezsku bude stále o něco tepleji, ranní minima tam proto zůstanou mezi 20 a 16 stupni a přes den se rtuť vyšplhá na 23 až 27 stupňů. V Čechách klesnou minima na 17 až 13 stupňů a přes den se teploty nedostanou přes 24 stupňů.

Výhled na víkend prozatím slibuje pokračování oblačného počasí s deštěm či bouřkami a teplotami od 22 do 26 stupňů. Na východě by i nadále mohlo být zhruba o dva stupně tepleji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám