Hlavní obsah

Obézní pacientku museli v Brně hasiči vytáhnout oknem

Novinky, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asistenci hasičů potřebovali v sobotu dopoledne jihomoravští záchranáři, kteří spěchali k ženě staršího věku do brněnských Bohunic. Ženin zdravotní stav se výrazně zhoršil a potřebovala transport do nemocnice. Vzhledem k tomu, že se jednalo o výrazně obézní ženu, nebylo v silách záchranářů ji z panelového bytu dostat. Na pomoc tak museli přispěchat hasiči s výškovou technikou.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Obézní pacientku museli v Brně hasiči vytáhnout oknem

Článek

„Naši pomoc potřebovala žena staršího věku, u které došlo k výraznému zhoršení dušnosti. Zdravotníci jí poskytli kyslíkovou terapii a podali léky. S transportem pacientky z bytu do speciální sanitky určené pro převoz bariatrických pacientů nám pomohli hasiči za použití automobilového žebříku,“ poděkovala za pomoc mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová. Žena poté skončila ve Fakultní nemocnici Brno.

Drtivá většina pacientů v kritickém stavu je obézní, upozorňuje přednosta FN Ostrava

Domácí

S bariatrickými, tedy výrazně obézními pacienty, si záchranáři většinou poradí sami za pomoci speciálních podložek nebo transportní vany hasičů. Asistence speciální techniky hasičů je proto podle Bothové ojedinělá. Záchranáři také upozorňují, že ve většině případů je pacient obézní z důvodu nějaké závažné nemoci a sám není schopen svoji váhu ovlivnit.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Obézní pacientku museli v Brně hasiči vytáhnout oknem

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám