Hlavní obsah

O víkendu nasněží, příští týden by ale mohlo být až 15 stupňů

Novinky, val
Praha

Do České republiky zavítá po víkendu jarní počasí s teplotami do 15 stupňů Celsia. V závěru tohoto týdně si ale ještě užijeme zimy - až do soboty bude chladno se sněžením od středních poloh. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Jarní idylka u plzeňského rybníku Bolevák.

Článek

„Až do soboty bude Českou republiku ovlivňovat studený vzduch od severovýchodu,“ vysvětlila Honsová. V neděli ale nastoupí teplé jihovýchodní proudění, které ráz počasí změní.

Ve čtvrtek a v pátek bude převládat velká oblačnost, v nížinách doprovázená deštěm, od 500 metrů nad mořem sněhem. Odpoledne naměříme 4 až 8 stupňů, ráno 2 až -2. Na horách může připadnout až 25 centimetrů sněhu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podobně tomu bude i v sobotu. Ranní minima se budou pohybovat mezi -1 a 3 stupni, odpoledne opět mezi 4 a 8 stupni Celsia.

Po víkendu oteplení

V neděli bude zpočátku oblačno, postupně ale bude ubývat na polojasno. Maximální teploty se vyšplhají na 7 až 11 stupňů.

Oteplování bude pokračovat i v novém týdnu. „Od pondělí až do čtvrtka očekáváme polojasno. Ráno se mohou v nížinách tvořit mlhy, přes den se ale budou rozpouštět,“ uvedla Honsová.

V pondělí bude 9 až 13 stupňů, od úterý slibují meteorologové v maximech dokonce 11 až 15.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám