Hlavní obsah

O návratu Lessyho nepřemýšlím, tvrdí Červíček

Novinky, jas

Nový policejní prezident Martin Červíček nepřemýšlí o tom, co by nastalo, kdyby soud zrušil odvolání Petra Lessyho. K tomu přistoupil ministr vnitra Jan Kubice na základě obvinění, která Lessymu sdělila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Červíček to v neděli uvedl v České televizi v Otázkách Václava Moravce (OVM).

Foto: Milan Malíček, Právo

Policejní prezident Martin Červíček

Článek

"Okolnosti mého nástupu mě netěší," uvedl Červíček, který měl prý na rozvahu, zda post policejního rezidenta převezme pouze pár hodin.

O situaci, že by soud mohl zneplatnit odvolání jeho předchůdce a teoreticky by policie mohla mít dva šéfy, Červíček momentálně nepřemýšlí. Naopak nyní řeší, kdo bude náměstkem pro trestní řízení. Jméno však sdělit nechtěl. Rozhodne se prý v nejbližší době.

Foto: Petr Horník, Právo

Policejní prezident Petr Lessy

Červíček vnímá, že policie je s ohledem na škrty posledních let v nelehké situaci, zároveň však plní úkoly a kriminalita dlouhodobě klesá.

Policejní prezident nechce reagovat na slova opozice o puči v policii a snaze vládní koalice o ovládnutí policejního sboru. "Jako policejní prezident odmítám komentovat slova politiků," dodal Červíček, který se chce věnovat práci.

Reklama

Výběr článků

Načítám