Hlavní obsah

O adventu začne na horách sněžit, slibují meteorologové

• Aktualizováno
Novinky, jas

Výhled počasí na následujících 30 dní neslibuje výraznější teplotní výkyvy. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude následující týden relativně nejteplejší a nejsušší. Další dva týdny by měly být naopak srážkově nadprůměrné a v horských oblastech by mělo sněžit.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Předpokládáme, že období od 21. listopadu do 18. prosince bude jako celek teplotně průměrné. Ze všech čtyř týdnů očekáváme jako nejteplejší první týden od 21. do 27. listopadu, ostatní tři týdny se pravděpodobně budou pohybovat teplotně v intervalech běžných hodnot pro danou roční dobu,” konstatovali meteorologové.

V příštím týdnu by mělo převládat oblačno až zataženo s nízkou oblačností, ranními mlhami a místy s mrholením. Teploty se budou dostávat k hranici 10 stupňů Celsia, při zmenšené oblačnosti až k 13 stupňům.

Následující dva adventní týdny od 28. listopadu do 11. prosince by měly být srážkově nadprůměrné. „Vzhledem k předpokládaným teplotám by měl na horách během první poloviny prosince přibývat sníh,” uvedli meteorologové.

Období od 12. do 18. prosince se prozatím jeví jako teplotně i srážkově odpovídající dlouhodobým průměrům.

Interval průměrných teplot se pohybuje od -0,7 do 2,2 stupně Celsia, srážkové úhrny v celém období kolísají mezi 32 až 51 milimetry.

Anketa

Myslíte si, že letos budou Vánoce na sněhu?
Ano
33,7 %
Ne
66,3 %
Celkem hlasovalo 2596 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám